Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Thursday, February 19, 2009

ribut...

sejak dua menjak ni....
ribut datang x putus2...

di negeriku x surut lagi..
duk berpecah dua lagi..
masing2 pertahan diri..
masing2 punya bela diri...
melarat plak ke negeri mak ayahku..
tp xda la teruk sgt..
lps tu la ni ada plak kat tempat aku blaja..
haih...bila la nak abis ni..

di office aku pun sama..
promotion x confirm2 lagi..
aku jd tensen serabut n x menentu...
dgn ape pun x wat lagi..
jumpa boz je sure tanya..
"nak wat lagi ke x ni???"
jumpa mmbr sure tanya
"eh lama x nampak..."
arghhh....slow bebenor...

duk kolej pun sama...
ada plak yg x puas hati..
tu yg serabut...
rasa mcm dah xkenal la plak..
salah aku la jugak kot..
then smpi ribut katrina melanda..
nasib baik la setel..
baikk dah..

maybe ni la petunjuk..
aku kena berundur semula...
mencari titik mula...
mencari langkah semula...

10 respon baek punya:

ain said...

hidup penuh dgn cabaran..

ain said...

org yg tidak mempunyai mslh,adalah org yg xberbuat apa2

muszt said...

betul anne...
orang yg tidak mempunyai masalah adalah orang yg bermasalah..

Geekspro said...
This comment has been removed by the author.
Geekspro said...

Bila ditimpa masalah jangan dipinta untuk dikecilkan masalah tapi mintalah supaya di besarkan hati untuk berdepan masalah...

Fikir lah dari sudut positif untuk melahirkan output syukur...(^-^)

odette said...

hidup ni penuh ngan angan2 kn... sbb x semua angan2 tue akan jd kenyataan.. so, cube fikir +ve kalo ia x semanis yg kite angankan krn dr kepahitan itu, ia dpt mematangkan diri kita dlm melalui liku2 hidup yg m'datang...
daaaa...

FarhahNur said...

Yup..its normal utk berhadapan dengan 'Ribut' dalam hidup kita..yang penting, angkat kain di jemuran..ehh?
(puitisnya..ape ni?)

muszt said...

geekspro,
thanks..slalu la mlawat blog aku n tinggal jejak kat cn...byk benda nk blaja ngan ko..hehehe...

odette,
x salah berangan..even mat jenin pun x slh...sbb tanpa angan cmna nk ada cita2...tp yg penting jgn sekadar angan..usaha, jaya n tawakal..hahaha..motto skolah mne la ni...

farhahnur,
welcome...ribut itu bila dah berlalu semua dia sapu licin..kalo kain di jemuran x angkat..suma dia sapu jugak...so beware la ea..hehehe..(puitiskah??? hanya jauhari mengenal manikam..)

Geekspro said...

To Muszt

Mcm mane org yg tak mempunyai sesuatu nak memberikan sesuatu...

Ape la yg dapat aku ajar dengan setitis ilmu yg terlalu sikit ni..

setakat komen membina InsyaAllah...sa-uhawil jayyidan..

muszt said...

farhahNur,
adakah anda orangnyer yg bernama paah..hehehe...xprasan la plak..

geekspro,
cthnya...blaja cari registry guna regedit...hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...