Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Saturday, February 7, 2009

perak negeriku

hari ni masuk hari kedua perak bertukar kerajaan secara tidak demokratik...mungkin bagi rakyat negeri lain hanya sekadar dapat memerhati tp bagi aku sbgi rakyat jati perak berasa sgt terkilan bila jadi cmni...mmg aku xleh berbuat pape tp pada aku sekurang2nya aku mengambil tahu apa yang sedang terjadi di negeriku ni ok la...

dari pagi tadi aku cuba utk kontek brapa orang sahabat2 aku di perak...nak tau ape citer sbnr kat sana...

mula2 aku kontek Nadhir bdak kuala...
"hello apa citer perak?"
"huh....truk mus. ko bukak malaysiakini.tv...mmg dasat la mus. smlm dorg tembak gas dlm masjid...ramai mmbr aku ada kat sn mse tu.."
"yeke..dasat r cmtu...malaysiakini ea.."
"bukan malaysiakini tapi malaysiakini.tv"
"ko x pegi sana ke?"
"aku keja smlm...mmbr aku ada kat sn..dorg bagi info ape jadi kat sn..dorg suruh aku roger kat umah MB"
"nape ngan umah MB"
"orang PR kepung umah MB xbg polis masuk, polis pun tgh kepug umah tu"
"perghhh..dasat sungguh.."
"nizar tak kuar lagi"
"emmm..so hari ni cmner..."
"hari ni xtau lagi cmner..jap lagi aku nak g tgk la"
"ok2..nanti pape roger la aku"
"ok mus"

x lama slps tu dia msg aku
"mus..aku nak balik kk jap"
xtau la dia nak wat balik kk...

then slps nadhir aku kontek plak haroman yang duk grik...
"salam, ape cite man?"
"wassalam. ok jer"
"ko x g kuala ker?"
"hahaha..watper?"
"ape la ko ni..orang tgh kecoh2 tu.."
"hahaha...biorla..tu hal dorg..aku wat sale jer keja aku (dia ni promoter proton)...
"ceh..ok la..."
"ok"

slps tu aku call plak Aie..dia ni baru keja hospital kk
"salam aie..ko keja ke"
"x la..aku keja mlm"
"ape cite smlm..ko x pg ker?"
"smlm aku keja la mus"
"fuh..aku tgk dlm internet dasat la dorg"
"mmg pun..dorg ni truk la mus...yg lompat parti ni ntah pape..x gentleman..x adil.."
"yer la"
"aku kat sini xleh xckp kuat..suma pkcik2 orang kuat umno..."
"yer la..ko tu dah la baru je msuk kerja..kang xpasal2 jer kang."
"hehehe..tu la mus"
"ok la aie"
"ok"

then ada tambahan lagi...
aku tdgr perbualan dua orang sahabat....lebih kurang cmni la..
"mmg la xnk lepas..br je dapat camry dah nak kena bg kat orang lain"

hahahaha..klaka jer...jgn butakan hati...berlapang dada sket la...

tu jer la kot stakat ni...

5 respon baek punya:

cyba_qema said...

abis la camne nak balik umah mak mertua ni...
politik kotor memang susah nak dikata..org kafir tgh tepuk tgn n dok gelakkan kita je..buat org2 perak, byk2kan berdoa..

muszt said...

lor..umah mak mertua tak terkesan la..jgn risau..FRU xbrani jejak punya....

ain said...

eh..name aku kat mane satu bhgn mencari jejak tuh?

dark_eky said...

kt bkas kot..
wakaka..=P
anyway..
aku dh jumpe cr nk menggunakan nav. bar tue..
nk tau care mai mlawat blog aku..
hua hua hua

shyna said...

~x-assistant class monitor aku~... hehe..ko leh ingt sume yea muz...hebat2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...