Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Sunday, April 26, 2009

Kejohanan Paintball Amatur Tasik Idaman 2009

assalamualaikum....akhirnya dpt jugak aku blogging atas ehsan budi yg baik hati kasi pnjm laptop dia...hehe..thanks budimanggg....

so weekend ni bak kata budi lagi skali masa ktorg balik berlalu begitu pantas....sedar2 hari ni dah hari ahad n esok hari isnin...so kalo hari isnin apa maknanya?????...maknanya esok ada kelas...klas la...hehehehe....nmpk sgt la malas nak pergi kelas....nape weekend tak 3 hari ea...4 hari ke..5 hari ker....baru best...

so mmg cpt la weekend kali ni...pasal aku n brapa org mmbr aku join paintball tournament...1st time nak main paintball trus nak masuk tournament....akhirnya tercapai jugak hasrat aku nk main paintball....thanks to all troopers sbb sudi join team aku...arigato...

target ktorg masuk tournament kecik jer..nk jadi johan je pun...sbb membayangkan suma org amatur kan...so chances mesti 50 50...tapi 1st day ktorg smpi sana aku perati yg amatur brapa kerat jer pun..yg lain bapak r psiko...dgn baju (jersi) dan marker sendiri...(ada sorg mamat tu pakai marker yg aku gelar marker pelik n troopers yg lain esp budi called it as electronic marker which i think is wrong sbb aku tgk dia tembak skali kuar skali peluru)...hehheehehe....

tapi ktorg cekalkan juga hati sbb dah bayar n walaupun takut tp ktorg cool jer sbb excited sbnrnya nak main paintball...then aku sebenarnya SANGAT KAGUM dengan team members aku ni... sbbnya dorg sgt punctual...kalau aku ckp kumpul 730...725 dah call aku...kiranya bab time mmg on time la..hehehe...tahniah2....

so 1st day bermula dgn agak lembap sbb ktorg menunggu dari kol 8 n tournament just start kol 11..ceh bayangkan la brapa jam ktorg menunggu....then 1st game lwn gomo...bdk plkn...sama 1st timer...game 1st ktorg mng dgn bergaya....tapi syg sbb lps tu ktorg klh ngan ozone, paint nuts, dan stalkers....aku blur lg time tu...x menjawab lansung ktorg...aku sbgi anchor trus xleh gerak....ntah la...

tapi 2nd day ktorg mulakan dgn azam baru...aku malam sblumnya mmg xleh tido lena coz duk pikir strategi nk lwn...next game lwn ngan road tax n kaffan...n lg 2 lwn star combat n pradas 2...1st game ktorg seri which is i do think we can win if eky tak kena tembak sbb dia tak prasan ada lg sorg masa dia decide nak kamikaze...hohoho...sayangnyaaaa....

2nd game...ntah la mana dtg smgt tu ktorg mng...kaffan ni dasat beb..mmg well known la...n ktorg MENANG!!!!....aku dah trasa penonton mula kagum ngan ktorg...menang plak bukan menang kosong beb..ktorg yg attack dorg...aku n budi yg musnahkan kubu kaffan...hahaha...then lwn star combat (mmg suma star2)...skali lagi ktorg jadi giant killer sbb ktorg MENANG!!!!...masa menang ni lagi skali aku n budi tambah ngan cyba berjaya musnahkan kubu dorg...masa ni suma org dah prasan ktorg...hahahaha....terkedu kaffan n star combat....

4th game...ktorg seri...aku tinggal ngan ain n berjaya bunuh suma org tp xsmpt amik flag sbb masa dah habis...sayang betul....time tu mask aku fogging n aku xnmpk jauh...huhhuhuu..bila result kuar ktorg just dpt no 12...top 8 jer yg layak...xpe la ktorg dah puas hati n abg fadli (coach) n abg jaafar (coach) ckp kira ok la 1st timer...at least ktorg fight smpi habis walaupun tau xda can..tpi aku confirm ktorg akan layak ke quarter kali yg seri tu ktorg mng....sket jer lagi...point ktorg 340....

maka habisla paintball tournament..honestly aku sgt teruja...seperti budi yang tak mahu makan abc sbb nak main paintball...bak ain yg dah tak rasa sakit walaupun kena tembak byk kali...bak hakim yg sanggup potong rambut sbb asyik kena head shot n kata lps ni kita tanya abg fadli nak msuk league plak...bak eky yg geram sbb kena tembak dgn cara yg sgt sadis...bak cyba yg ttp nak main walaupun tahu ayah akan marah sbb habiskan duit main paintball...bak cik yam yg sluarnya koyak rabak n sanggup panggil 'penonton' utk memberi semangat kepadanya (alahai manjanya masa kena tembak kat tgn tu)... maka aku lebih lagi dari kalian....aku ingin lebih lagi....aku...aku...x terkata tahap teruja aku ngan paintball...hahaha...

best mmg best tp duit mengalir mcm air...haha..skali2 bleh la main...tgk la cmne lps ni maybe sbln skali or sbln 2 kali ke 3 kali ke 4 kali ke...mana yg nk join aku main paintball bgtau la...hehehe....korg xtau pape jgn ckp byk...hehehe...pada aku simple jer...aku xkisah ko terer ke, budak sport ke, ulat buku ker, as long as u r willing, u r welcome to join...

nk tgk gmbr g kat blog akem..malas aku nk upload gmbr byk2..


p/s: kredit to syark n enhem enhem sbb sudi dtg support ktorg...

13 respon baek punya:

mus@akim said...

dekat sepuluh kali aku baca entry aku sendiri...ulang bce entry kat blog troopers lain psl paintball..bce komen2 dorg...arghhh...aku sgt tensen...xprnh aku rasa teruja cmni...

student said...

aku teringin nak main nih. siyes!

mus@akim said...

student,
nak main ker???...hehehe..insyaALlah nanti aku nak main aku ajak ko ea...

ain said...

thanx captain!syabas to captain..klu nak men lg kontek aku taw..aku dah angau ngan paintball ni

dzulhakim baharom said...

nama rambut ni "rambut paintball"

well done, comrade!

mus@akim said...

not comrade k but troopers...

mus@akim said...

anne,
Dun wory anne.. Lps ni kalo ada lg aku ajak ko sbb ko lah kt mng.. Hehe.. Ingt mse lwn pradas tu.. Ko tmbk org terakhir dia dgn sgt bergaya..haha..

Dzulhakimbaharom,
Rmbut ko kira dh digazetkan la ea.. Pasni bila ada tournament paintball kt pakat2 wt rmbt mcm tu ea..hehehe

dzulhakim baharom said...

ok2 cuma budi je asyek puji rambut dia cantik acapkali tengok gambar2 paintball tu

ain said...

rezeki sj tuh mus..hati ini asyik rs mau tembak org..huhu..jiwaku sengsara dgn angau ini

mus@akim said...

hakim,
Rmbt budi tu xleh ckp ape la.. No comment.. Hehe

Anne,
Angaumu semakin serius anne.. Aku kena cri oobbaaattttt nih..

dzulhakim baharom said...

obatnya bawa saja jumpa doktor paint nuts

Tengku Budiman Tengku Mohd Ali said...

hahahahahahahaha

Tengku Budiman Tengku Mohd Ali said...

NAK MAIN PAINTBALL!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...