Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Sunday, August 10, 2008

hari ini aku berusia 23 tahun 8 hari kot...

hari ni tak banyak aku rasa benda aku wat..just one moment that make today is interesting to me...i happened to meet one girl...she is cyba's friend..dia ni blaja kat usim course ape ntah..tak brapa nak dgr ape dia ckp tp yg pentingnyer dia ada relate ngan insurans...hehehe...so i have topic to say...dia ni nak wat praktikal kat axa atau affin insurans...so i wish her all the best...ape yg aku dapat blaja dari dia hari ni ialah dia ada bgtau yg hasil dari research rakyat malaysia yg pada insurans tak lebih dari 40 percents..tp kalo takaful lagi la rendah sbb kalo takaful majoriti orang melayu..so i guess maybe below than 20 % or lower than that...so i wonder la why people take this thing for granted...she even told me in japan the situation is 200%...thats mean 1 people in japan have at least two policies...so i wonder again why malaysian is different with japanese..lps tu baru aku perasan yg jepun tu negara maju..kita ni baru membangun..so maybe mentaliti rakyat negara membangun tu mcm tu la...maybe jugak salah ejen insurans kat malaysia ni yg xleh nak menyakinkan orang2 yg berada kat sekeliling dia untuk beli insuran or takaful...ntah la..maybe tak sampai seru lagi kot...tp takut la plak bila dah sampai seru nanti tak leh plak amik insurans...sbb insurans ni utk orang2 yang sehat jer...so jgn tunggu waktu keja je baru nak amik insurans...pikir2 kan la...

Saturday, August 9, 2008

pelayaran STS Putri Mahsuri

aku rasa aku nak jugak share exp aku ikut pelayaran STS Putri Mahsuri ni...aku rasa ni pengalaman aku yang sangat seronok stakat ni...mmg aku rasa sangat bertuah la...tp nak cerita aku tak pandai la...aku edit sket2 la...nanti penuh la kot...

video

ni video aku tgh bagi arahan...all hand on sailing station..all hands on sailing station..banyak dah lupa dah...miz the moment...

saya budak baru belajar


assalamualaikum dan salam sejahtera...skema jer la..rasa jeles la plak suma orang ada blog ni..so aku pun nak gak wat blog...byk benda yang aku rasa aku bleh citer...heh heh heh...so tunguuuu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...