Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Sunday, November 14, 2010

Sukan MSSzP



SK Masaum johan utk kali pertama di MSSzP yang berlansung pada 12-15 Oktober di SMK Penangah... sukan zon penangah adalah untuk memilih wakil zon ke MSSd Telupid yang akan berlangsung pada tahun hadapan.kiranya sukan kat cni dah bermula pada thn ni.. jadi peraturannya murid tahun 6 tidak dibenarkan menyertai MSSz.. ni adalah penyertaan pertama aku sebagai guru pengiring merangkap jurulatih.. dari bulan 7 aku dan mantan melatih budak2 setiap petang.. then bila lagi 3 minggu kami pecah2kan murid mengikut acara masing2.. aku dapat lompat tinggi..

seronok.. puas hati.. loncak2 lagiiii....

dari bulan 7 sampi bulan 9 kami berikan latihan asas yang sama untuk semua.. drill, fitness, fleksibiliti... semuanya kami berikan secara konsisten.. aku perkenalkan latihan untuk fleksibiliti murid yang aku msih ingat2 mse kena buat ngan abg kpli tu mse kagum kt bandar penawar.. mmg sakit semua budak2 kena ngan aku tp aku percaya mereka sangat memerlukan.. seminggu sekali aku buat.. then aku juga perkenalkan latihan menggunakan hurdle.. walaupun dikutuk sbb hurdle aku dibuat dari kayu namun aku buat dono jer.. sbb budak dengan ketinggian 130cm mne nk latih ngan hurdle standart.. giler ke apeee..

olahragawati... si Kuyau.. nama betul Glorina Luis

skuad perbarisan SK Masaum... no 3
cikgu2 SK Masaum bikin havoc tgh2 padang.. hahaha

tp alhamdulillah.. aku bleh tgk tahap kecergasan atlet2 aku mse sukan.. walaupun berturut2 acara namun mereka tetap mantap.. untuk perempuan dari 6 emas yang dipertandingkan kami dapat 5.. untuk lelaki memang tiada harapan sebab dari awal tiada disiplin.. jarang datang latihan dan main2 semasa latihan.. satu perak jer.. tp sayang untuk lompat tinggi tiada pemenang.. aku tak puas hati sbb starting height dorg letak dah 1.15m.. ketinggian utk kelayakan ke peringkat daerah.. patutnya bg la rendah dulu.. biar budak lompat2 dulu.. dpt confidence dulu.. lee hup wei pun kalau trus start lompat 2.25m pun kantoi la wpun dia bleh.. tp aku xnk besar2kan sbb atlet aku mmg x ready sbb mse utk fokus acara iaitu 3 minggu sblm sukan aku kursus 2 minggu berturut2.. kesian dia.. tp thn dpn aku nk start lgi awl utk lompat tinggi..
mmg cmni la kontijen kami tdo.. atas lantai lapik karpet tu jer.. bdak2 bersusun2.. satu pengalaman yang xda kat tempat lain..

harap semua berpuas hati.. yg penting aku PUAS HATI...

3 respon baek punya:

F. Hanim M. said...

konpem budak2 ko suke dpt uniform sukan utk p'barisan tu,..hehe

ainko said...

tahniah c.mus!impian jd kenyataan

mus@akim said...

@hanim.. ni thn lepas dh ada uniform tu.. kira kagum gak ngan gb yg bleh cari dana beli baju2 tu..
@ainko.. good start la.. tp xbrapa cemerlang lgi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...