Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Sunday, March 1, 2009

kalut

salam..



aku nk amik masa sket nk post entri baru ni..rasa mcm xbest plak bila aku bkk blog aku n xda pape yg bleh aku baca benda2 dari dlm hati aku...aku suka begini..membaca ape yg terkeluar dari kepala aku n girang skali membalas komen2 sahabat yang ikut serta blog aku...



aku pingin skali mempunyai bahasa yag indah2..ingin skali punya bahasa yang sempoi2..tp akhirnya aku xda ape yg keluar..jadi rasanya baik aku type jer apa yg nak terkeluar....asalkan aku puas jer dah la kan..



tatkala ni aku sedang rileks sambil dgr lagu dari gadget aku yg terbaru..hehehehe..aku tak pasti berbaloi ke x palaburan ni tp aku pasti aku suka bangat sama gadget ini...



smlm aku mlawat abu rakan kelas aku...mungkin ada ckp blakang betapa aku sanggup pergi kerna abu ni salah sorg klien aku..ya tu salah satu sbb la tp aku rasa puas pabila begini jadinya..melihat wajah ibu n ayah abu yang lega n riak wajah mereka menandakan betapa mereka mahu yang terbaik utk anak mereka...alhamdulillah aku punya share di situ utk menolong mereka...



mungkin ini adalah promosi tp aku semakin menyedari arah tuju aku dalam insurans ni...betapa pada satu ketika aku merasakan aku merupakan orang yang hampir menyelamatkan seorang kawan, sahabat, saudara, sesiapa sahaj secara tidak lansung...yer aku faham bahwa aku tidak boleh melawan takdir Allah tp ku kira kiranya kita tidah harus sekadar menyerah kpd takdir tanpa berbuat apa2...



utk yang tidak tahu..keadaan abu mmg serius..sejarah berkenaan dengan kes ni sering berakhir dengan keadaan yang sangat tragis..syukur kerna abu masih dalam keadaan terkawal n sempat menjalani pemulihan dengan baik...aku juga bersyukur Allah membuka hati aku n abu...tatkala ini aku sedar betapa rm110 yang dbayar sangat rendah nilainya bagi aku....utk mendapatkan apa yang sedang abu dapat dengan tulang empat kerat kita..aku kira tak suma golongan pertengahan seperti kita mampu untuk pergi....



setakat itu sahaja lah kot..aku x kisah kalo ada yang menyampah kerna aku percaya satu hari nanti aku punya seribu satu alasan utk mangatakan bahwa aku punya share dalam membawa sinar dalam hidup mereka2 yang terpilih..terima kasih kepada yang membaca...

4 respon baek punya:

student said...

Bismillah,tu bukan msuk dlam kategori promosi...tetapi 'pernyataan' betapa pentingnya insurans nih..

*mus, pe gadget baru ko?

muszt said...

student,
thanks...gadget baru aku adalah .....,

Anonymous said...

crite la kdaan abu dgn dtail..
im concern to know..
cmna leh kna,tnda2,kdaan smasa..
n info psal ketumbuhan hati?
tq

muszt said...

kpd yg xda nama..
bleh refer kat http://thepreschooltroopers.blogspot.com...
then bukan kena ketumbuhan hati la..tp jangkitan kuman kat hati..beza sangat tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...