Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Wednesday, June 30, 2010

lama rasanya...

assalamualaikum dan salam sejahtera..

lama rasanya aku x menaip pape dlm blog ni.. sejak balik dari cuti lepas mmg xsempat sgt nak on9 sebab internet down trussss... mujur hari ni ada technician dari sandakan dtg utk repair.. kasihan router skolah terbakar sebab kilat.. maka berpesanlah bos kepada anak buahnya supaya tak on9 bila hujan lebat..

dah berminggu2 aku tutup facebook.. rasa mcm rileks.. walaupun kdg2 tgn rasa gatal jgk nak menengok perkabaran kawan2.. well hidup perlukan pengorbanan kan.. mungkin ini yang terbaik..lgpun aku rasa tanpa facebook kita semua tetap kawan.. malahan mungkin akan menjadi lebih baik kerana punya benda perlu dikongsi secara berhadapan berbanding di alam maya..

aku juga kembali aktif sebagai ejen takaful.. menjelajah satu semenanjung waktu cuti memenuh kuota setengah tahun.. harapan takde la kena terminate. tp bos dh beri jaminan untuk cover biar apapun terjadi.. kantoi sket kat akaun aisyah, odet, dan wan yang ada masalah teknikal.. nasib ada lagi backup.. insyaAllah aku semakin yakin untuk melangkah...alhamdulillah murah rezeki kalau kita rajin berusaha..

kepada klien2 yang lama.. sori lama xupdate.. mmg nak sgt call or msg tp bila teringat xleh call.. bila bleh call xtringat la plak.. papepun korang kena update payment weh.. hehehe.. bahaya biar lama2 bertimbun2 cmtu..

so far hidup sebagai guru masaum semakin baik.. ppm semakin ok dalam menjalankan tugas setelah berkali2 dibasuh.. haih.. mmg kdg2 kesian gak ngan dia.. tp kalau dia mendengar ckp senang je cerita.. ni berputar belit bak kata kakaknya macam ular kena palu sepalu-palunya.. (betul ke ayat???)... tp alhamdulillah she's getting better.. tp also getting worse dari benda lain plak... haih!!!

dan juga aku telah bertukar status tunangan orang.. ramai yang memohon untuk melihat gambar.. hehehe.. tp aku ada terdengar orang ckp tunang ni senyap2 kan.. tp kahwin hebah2kan.. betulkan.. jadi aku x ralat kalau ada yang terasa aku xgtau masa bertunang.. doakan kami berkekalan hingga ke jinjang pelamin wat masa terdekat ni.. insyaAllah tarikh akan dimaklumkan kelak.. time tu satu dunia aku akan gtau..

sekian sahaja kot.. ni kalau x kerana jepun n paraguay main dengan boring takdenya aku nk on9.. hehe

3 respon baek punya:

cyba_qema said...

hmm..sgt susah utk jmpa d alam maya..same la lame tak online..tmbh lak laptop wat hal..semakin malas jadiny..

bgusla klu dh bersemangat balik..cepat2 la berhijrah ke jb k..i'm waiting...

n congrate sb dh menjadi tunangan org..ngeee =)

mus@akim said...

emmm.. tgh berusaha ni.. hehe.. need ur support..

congrats to u too.. hehe

ainko said...

congrats to mus n cyba..waiting 4 d invitation card to come..btw, doa2kan aje ppm tuh..n gudluck smg dtg sml ke semenanjung..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...