Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Sunday, May 9, 2010

semakin hari semakin x faham...

assalamualaikum dan salam sejahtera...

betul kan konsep yin yang.. aku tak percaya ia sebagai satu kepercayaan tapi aku merasakaan tetap ada kebenaran di sebalik makna yin yang...sebab kepercayaan ini lahir dari hasil pemerhatian mereka yang berfikir dan memerhati kelakuan manusia...macam bagaimana orang melayu menghasilkan pantun2 dari hasil pemerhatian kepada alam sekitar.. mcm bagai mencurah ke daun keladi.. bijak kan kan..

jadi apa itu yin yang yg aku akui terdapat kebenaran..bahawa dalam putih bersih yang banyak itu tetap tercalit satu walaupun satu titik hitam.. dan walaupun dalam hitam tetap juga ada sinar putih walaupun setitik..

dua minggu ini aku merasakan betul2 teruji.. sampaikan merasa mahu seorang2 saja..memang kita harus bersedia untuk memperguna dan dipergunakan.. di buli dan membuli..

sekian...

6 respon baek punya:

student said...

mus membuli?

cyba_qema said...

nenekmoyang dulu lebih hebat pemikirannya dari kita yg cuma tau berkata2 tanpa berfikir..

memperguna dan diperguna..
dibuli dan membuli..

sgt setuju dgn yg itu...

odette said...

sdh jd adat resam hidup kn mende2 ni b'laku, ape nk wat, aku ponn kdg2 b'ada dlm situasi yg sama, hanya mahu m'diamkan diri & hidup sorg2:( ape ponn, ko caye x ngan perumpamaan ' what u did, u get back', ermmmm,,,

mus@akim said...

@student.. kdg2 terpaksa jgk tu.. ehehe
@qema.. mmg kita ni sbnrnya makin ketinggalan berbanding dgn pencapaian nenek moyang dulu..
@odet.. what goes around comes around

dark_eky said...

nan YANG siang pau..
YIN han..
mmg besa konsep tue ade di mane2..
kui3..

student said...

aku sgt setuju dgn..

"what u give, u get back.."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...