Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Monday, January 19, 2009

apa yang ejen selalu buat...

selalu orang tgk ejen insurans ke hulu ke hilir mencari klien...tp rasanya ramai yang tak tahu sebenarnya setiap yg ejen yang pro ada sistem dorang sendiri dalam memastikan survival mereka dalam bisnes yang sangat mencabar ni...aku sendiri baru je cuba mempraktikkan sistem tersebut tp maybe sbb disiplin xda lagi kot...nway i baru je part time kan..

biasanya ejen bermain dengan number game...meaning makin ramai orang yg kita jumpa dan makin tinggi keberangkalian utk mendapatkan seseorang klien...contohnya dalam sepuluh orang yang kita jumpa InsyaAllah akan dapat close seorang pun dah memadai...cmtu la...tp utk mendapatkan appointment dgn klien plak bukan senang...biasanya cara yang paling mudah esp for beginners ialah dengan membuat call...utk aku manager aku suruh buat call setiap hari 20 calls...heehehehe...

biasanya dari call yang dibuat maka ada la 2 3 orang yang kesian utk setuju jumpa...x ramai yang sanggup jumpa ejen tambah2 strangers..tp alah bisa tegal biasa...kalo ada rezeki tak kemana...lps buat apointment yg penting ialah presentation la...maknanya yg ni la utk convince klien utk beli product....selalunya benda ni tak terjadi sekelip mata..kadang2 amik masa berhari2, berminggu2, berbulan2, dan maybe bertahun....so sabar je la....

rasanya tu la serba sedikit pasal kerjaya part time sbgi ejen insurans ni...honestly kerja ni mmg sangat mencabar n perit....tp aku rasa takde benda yang kita xleh buat...bleh jer..

2 respon baek punya:

student said...

waaa...hebat2...
ko ni mmg gigih la bro..

muszt said...

tp skrg mcm dah low btry la..mcm xda energy jer..lemah smcm jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...