Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Thursday, April 29, 2010

when me pointing my middle finger

assalamualaikum dan salam sejahtera..
satu masalah yang aku xtau cmne nak handle.. panas baran yang aku rasa kdg2 melampaui batas... mungkin aku inherited this from my parents, my brothers.. n smpi rse mcm benda tu mcm dalam diri jer..
tp aku perati parents n abg2 aku dh nmpk cool sejak dua menjak ni.. maybe parents aku bila anak2 dah besar.. abg2 aku dah berkeluarga...jadi mungkin mereka menjadi lebih sabar da ntenang berfikir..
rasanya aku seorang yang suka mendiam.. tp rasanya skrg orang akan hairan kalau aku diam.. hakikatnya mmg aku suka suasanan diam.. aku xleh tido dgn radio on.. xleh tdo bila orang smbg2 kat sblah.. kalau pun tido aku akan jaga..
tapi ak hairan dgn panas baran aku.. kdg aku hairan jgk mcm xpcaya aku ni panas baran.. kakak aku pernah marah aku sbb asyik tersengih2 x tentu hala.. smpi aku rasa mcm kelakar plak dia nk marah aku tersengih2.. peduli la kan..
tapi panas baran aku meletus hari ni.. bengang betul.. nasib aku rileks memikir.. rse nak tumbuk jer.. tendang ke.. biar la kalah pun..
huh.. tapi aku dh tunjukkan jari tengah aku.. sblm2 ni ada berapa occasion yg aku dh wat benda ni.. n i'm never say sorry for that..
tapi harap ada ubatnya.. Ya Allah bantulah dan berilah hidayahMu kepada hambaMu yang lemah ni..

2 respon baek punya:

FarhahNur said...

Emm.
Ada satu kisah dr penghulu kita..Nabi Muhammad SAW.
Baginda pesan dkt sorang sahabat yg panas baran, if nak marah, amik pisau tikam dekat dinding.Patuh bila check2 balik mmg banyak tikaman sahabat tue buat dkt dinding.Then Nabi Saw suruh cabut pisau2 tu if aku xsalah..tapi, apa yg Nabi Saw nak sampaikan ialah,walau marah kita dah reda,tapi kesan tue akan kekal..macam lubang dkt dinding tuh~~mendalam kan..moga mendapat tauladan dr kisah ini :)neng boleh!

mus@akim said...

thanks paah.. mmg kesan nya truk.. menambahkan mslg lgi la.. nway tgh berusaha control.. . thanks..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...