Subscribe:

Pages


Bacalah Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Friday, January 22, 2010

me @ SK Masaum again

assalamualaikum dan salam sejahtera..

hari ni bermula dgn agak malas.. tp aku tidak tidur slps solat subuh.. lepak2 n baring2 je menunggu cerah sket..

tapi sampai je di klas prasekolah.. aku diberitahu yg pili tandas rosak.. rosak lagi!!!.. pastu aku try adjust2 mmg ketat smpi xleh nak tutup..

maka bermula la dialog aku ngan ppm aku..

"ni cmne bleh rosak".. (pelik kalau mcm nak marah trus kluar loghat kl.. haha)
"itu budak2 tu la tu.. aku dah pesan sama dorg jgn ttp kuat sgt... tp degil sgt sorg tu.."
"abes tu nape ko xjge"
"aku dah pesan.. budak yg slalu tido ngan aku tu ok.. tp yg sorg lgi tu.. tetiba je dtg.. aku xsruh dtg tp dtg juga tbe2.. aku nak buat cmne lgi.."
"abes tu kalau cmtu suruh la dia balik.. "
"dah dia dtg.. nanti kalau aku suruh dia balik nanti mak dia marah plak kat aku.."
"apsal plak mak dia nak marah kat ko"
"ko xtau mus orang kg cni.. nanti kalau aku sruh dia balik. sure dia bgtau org kg yg aku ni jahat.."
"lorh.. pasal tu pun orang kg nak ckp ko jahat ke?"..


dialog lain..
"tu apsal tandas kotor sgt"
"tu budak2 tu la.. aku dah cuci dorg kotorkan balik"


geram betul aku.. rse nak penampor je.. ada je helah bela diri dia tu..

ppm aku ni the only girl yg ada kat skolah.. then dia ada 2 3 orang bdak2 kg yg teman dia mlm2 tido.. dia plak tido kat prasekolah..tensen aku..

5 respon baek punya:

shyna said...

sabar yea muz..
tp ko ckg pra yg hebat la...

student; said...

dugaan mus...

sabar k...

sabar selalu...diangkat darjatmu..~;)

cyba_qema said...

proud of u my dear..
take care..

mus@akim said...

usna.. thanks..
syuk.. sabar tu.. kalau x mmg kesian la ppm aku..
qema.. thanks my dear.. doa2kan abg slalu. kdg2 ssh nak control temper ni.

cyba_qema said...

qema tau..pasti boleh..klu takleh cntrol, balik smnanjung qema bgi stabil dlu balik ea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...